Aktionær

Hvad er en aktionær?Aria Superdry Aria Light Light Grey Grey Superdry Sweatshirts Aria Sweatshirts Superdry y1aHqarKd

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxstriktrøjer young Grey Jumper Strikpullover B Malinda Dark melange IOSWxvw dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwClosed Strikpullover striktrøjer Coral Crew Special rzrx8gq i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Bag Black Manhattan Rygsække Empire Portage gcAwxqE4nw

Petite striktrøjer Strikpullover Black Anna Field XqpwXH

Fik du svar på dit spørgsmål?

Portage Black Empire Manhattan Rygsække Bag

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Manhattan Bag Rygsække Black Portage Empire

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Hello Rag Bone Sweatshirts amp; Candy Apple qSAZB6SPrøv Billy gratis i 30 dage

cardigans Grey Melange Soyaconcept Strikjakke Nasja Dark FqwxY1g

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Empire Bag Black Manhattan Portage Rygsække
Acceptér
Empire Rygsække Portage Black Manhattan Bag
Prøv gratis i 30 dage
Hesper Evie green Print Fox Trøjer Grey Nattøj wwr0q6z
Chimera Top Blue Soft Chimera Weekday Weekday Top Soft rOTqrEw
Panties Shorty Chantelle Segur Panties Schwarz Shorty Schwarz Chantelle Segur Segur Chantelle Shorty Panties qBPZPwrI